Vandaag ga ik kort in op de vraag: Hoe krijg je een vermelding in de Google maps resultaten of nog beter: een goede vermelding in de Google maps resultaten. Dit n.a.v. een vraag van een klant uit Rotterdam, die z’n bedrijf graag terug wilt zien op ‘het kaartje’ bij de zoekresultaten.

Inleiding: manieren van zoeken

Er zijn in Google verschillende manieren van zoeken. Zoeken op tekst is de bekendste, maar je kunt ook zoeken op winkels, maps, afbeeldingen, video’s en meer. Vandaag dus even kort over Google maps. In de Google maps kan je makkelijk lokale bedrijven vinden. Waar voorheen gebruik werd gemaakt van bijvoorbeeld de telefoongids of de gouden gids, wordt er nu steeds meer gebruikt van het zoeken op internet. Ik merk dat ik het zelf ook steeds vaker doe. Afgelopen zomer was ik in Mallorca met mijn gezin. We liepen in een onbekend stadje, het was 35 graden en m’n kinderen waren het wandelen beu en hadden dorst. Ik pakte mijn mobiel zocht op google maps naar een barretje en werd er ook nog eens naartoe geleid. Ben je op je elektrische fiets en is je band lek: google op fietsenmaker en u zult vinden. Maar ook vanaf thuis, rustig op de bank wordt er steeds meer lokaal gezocht.

Staat jouw bedrijf of organisatie al in Google maps? Controleer het maar eens.

Als jij een bedrijf hebt dat fysiek te bezoeken is, dan is het steeds belangrijker dat je in de Google maps te vinden bent. Overigens raad ik elk bedrijf aan om in Google maps te komen, omdat het communiceren van je adres betrouwbaar overkomt naar bezoeker en Google en dat kan je vindbaarheid net weer wat verbeteren. Mocht je zaken verkopen op je website, dan is het zelfs wettelijk verplicht om je adres te tonen.

hoger-in-google-maps

Goed vermeld staan in Google maps

Het mooie van een Google maps vermelding is, dat deze gratis is. Vaak wordt deze ook nog eens getoond bovenaan de zoekresultaten op de eerste pagina. Belangrijk dus om goed vermeld te staan. Want een goede vermelding, die opvalt zal zorgen voor meer bezoek en is dus waardevoller. Je hebt eigenlijk 2 manieren van gevonden worden in maps:

  1. De mensen uit jouw regio/plaats zoeken op een bepaald iets dat jij aanbiedt. Bijvoorbeeld: tanden bleken.
  2. Mensen die niet uit jouw regio/plaats komen, zoeken op een bepaalde zoekterm incl. jouw regio/plaats. Bijvoorbeeld: tanden bleken Rotterdam

Google maar eens in de Google maps op: Website laten maken Goes
Waarschijnlijk zie je dan ook mijn Internetpaleis.

Stappenplan om een goede vermelding in Google maps te krijgen

  1. Meld je aan bij het Google business. Klik hier om naar Google Business te gaan. Heb je al een Gmail-account? Dan kan je daarmee inloggen.
  2. Vul je bedrijfsgegevens in. Let op: kijk goed of het marketingsbolletje op de juiste plek staat!
  3. Claim eigenaarschap. Mocht je al in Google maps staan, klik dan op vermelding claimen.
  4. Vul alle gegevens verder in: openingstijden, betaalmethodes, foto’s, logo enz. Mocht je op Youtube staan, dan is zelfs een video mogelijk. Probeer het belangrijkste zoekwoord in je titel te verwerken. Dus bijv. Administratiekantoor Huppeldepup. Hierbij is administratiekantoor dan een belangrijk zoekwoord. Pas wel op en gebruik niet te veel zoekwoorden en zorg dat het klopt. Dat je het zoekwoord dus ook echt in combinatie met je bedrijfsnaam gebruikt.
  5. Bewijs dat het jouw bedrijf is. Google zal verifiëren of het jouw bedrijf is. Bijvoorbeeld door telefoontje.
  6. Google maps op je website plaatsen zodra je vermelding op Google maps staat. Dit kan wel even duren. Zie onderaan: https://www.internetpaleis.nl/contact/
  7. Recensies. Probeer een aantal klanten over te halen om een goede recensie te geven.
  8. Lokale linkbuilding. Linkbuilden op bijvoorbeeld websites als Telefoongids.nl, Openingstijden.com, Yalwa.nl, Locanto.nl, ilocal.nl, Nationalebedrijvengids.nl, social media en Allebedrijvenin (typ in Google [allebedrijvenin + stad] en je vindt jouw gewenste onderdeel van deze site) enz..

Aantal vertoningen via Google maps

Ben je vervolgens benieuwd hoe vaak jouw vermelding is getoond in de Google maps? Dan kan je dat heel eenvoudig terugzien in de statistieken, die je in business.google.com kunt terugvinden.

Wilt je je bedrijfsvermelding juist verwijderen, dan vind je hier hoe je dat het snelst kunt doen.

 

Call Now Button