‘Wat is Seo?’, is één van de eerste vragen die ik kreeg van mijn allereerste klant. En eigenlijk is dat best een goede vraag. Overigens zei een leraar ooit tegen mij dat er geen stomme vragen bestaan en ook daar zit wel weer wat in.  Ik zal hieronder verder ingaan op het antwoord op deze vraag.

Wat betekent SEO?

SEO betekent Search Engin Optimalization. En dan in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie.

Wat is SEO?

Heel simpel en kort gezegd is SEO het optimaliseren (verbeteren) van websites voor mensen die zoekmachines (zoals Google.nl) gebruiken.
Bij SEO ga je een website actief optimaliseren door het verbeteren van interne en externe factoren om zo hoger in de zoekmachines te komen op interessante relevante zoektermen, waardoor er meer bezoek zal doorgestuurd worden naar de website. Dit kan dan uiteraard weer resulteren in meer leads en / of verkopen.
Een voorbeeld van het verbeteren van een interne factor is optimalisatie van de content. Staat er genoeg tekst op een pagina, staan de belangrijke zoektermen in een optimaal aantal op de pagina, kunnen we deze eventueel uitlichten; belangrijker maken, door ze bijvoorbeeld een keer vetgedrukt en / of cursief te tonen enz.
Een voorbeeld van een externe factor is het aantal kwalitatieve links naar jouw website. Dit kunnen we verbeteren door slechte links te laten verwijderen en goede links aan te vragen.

 

 

Call Now Button