Wilt u ook weleens een printscreen versturen naar iemand, maar weet u niet goed hoe? Met de Snag.gy tool kan je eenvoudig een printscreen direct op het web plakken en vervolgens de afbeelding bijsnijden en/of voorzien van tekst.

Vandaag een keertje geen uitgebreide blog over een SEO-gerelateerd onderwerp, maar een handige tip. Als ik in het verleden een printscreen naar iemand wilde sturen, dan plakte ik deze vaak ik direct in m’n mail. Nadeel daarvan was dat je een enorm grote afbeelding aan je mail toevoegt. Daarnaast wil je het liefst niet alles meesturen; bijvoorbeeld alleen een grafiekje of een foutmelding enz.

Printscreen versturen maar niet via e-mail

Dan kan het ook nog zo zijn, dat je een printscreen wilt versturen, maar niet via e-mail. Dit had ik dus van de week. Ik zat ik een chat met een medewerker van een bedrijf en zij vroeg mij een printscreen te sturen van een foutmelding via de chat. De printscreen kon niet direct in de mail geplakt worden. De medewerker wees me toen op Snag.gy.

Gebruik van Snag.gy tool

Ga naar de website www.snag.gy. Vervolgens ga je naar de pagina waarvan je een printscreen wilt maken en maak je de printcreen door bijvoorbeeld de op de ‘PrtScn’ toets op je toetsenbord te klikken. Deze plak je vervolgens direct in de website van Snag.gy door  op ‘Ctrl V’ te klikken. Je ziet dan direct een url bovenaan de pagina staan, die je zou kunnen verzenden naar iemand via e-mail maar ook in een chat. Wil je eerst een gedeelte van de foto uitsnijden voordat je deze verzendt dan klik je op ‘crop or edit this image’. Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

http://snag.gy/Yyu6U.jpg

en als afbeelding:

printscreen direct in de website plakken

De afbeelding kan je opslaan door er me je cursor op te gaan staan en dan op de rechter muisknop klikken ‘afbeelding opslaan als’.

Handige tool toch? Wilde ik graag even delen. Ik ga dit ook zeker gebruiken als ik bijvoorbeeld alleen en grafiek uit een rapport naar een klant wil verzenden.

Call Now Button