Zo’n eerste blog is best wel een dingetje. Waarover ga je zo’n eerste blog schrijven? Ik heb diverse interessante onderwerpen in m’n hoofd en ook al genoteerd, maar daar wil ik nu in zo’n eerste blog nog niet aan beginnen. Ik kan wel vertellen wat ik van plan ben. Ik vind het leuk om mijn kennis en interessante onderwerpen die anderen met mij hebben gedeeld met jou te delen.

Onderwerpen die in de komende weken zeker voorbij gaan komen zijn:

 • Wat is SEO? Een vraag die mijn allereerste klant me direct stelde. Ik was ervan uitgegaan dat iedereen dat zou weten, maar dat is natuurlijk niet zo;
 • Uitleg van Google Analytics;
 • Waarom een cookieverklaring en moet je die eigenlijk wel plaatsen;
 • Wat zijn metatags en wat heb je d’r aan;
 • Wat zijn headertags en wat heb je d’r aan;
 • Wat is een responsive webdesign

Dat waren de puntjes die ik op een kladblaadje alvast had genoteerd terwijl onze website www.internetpaleis.nl werd gebouwd. Dat kladje kan dus nu in de prullenbak, want hierboven heb ik genoeg onderwerpen om de komende blogs over te schrijven.

We hebben verstand van SEO, maar niet echt met het schrijven van blogs. Heb dus geen idee hoe lang een blog onderwerp moet of mag zijn. Zou dit voldoende zijn? Eens even Googelen.

De ideale lengte van een blog post

Ik heb gegoogled op “Beste lengte voor blog onderwerp”. Ik lees nu vervolgens over de ideale lengte van een blog post, maar ook die van een title tag (kom ik zeker nog op terug als we de metatags gaan bespreken), domeinnaam, seminar, e-mail onderwerp, tweet, google+ headline en Facebook posts. Bij de ideale lengte van een blog post staat 7 minuten, 1600 woorden. Auw,.. ik zie onderaan in m’n scherm dat ik nu op 298 woorden zit. Dat zou betekenen dat ik nog 1300 woorden te gaan heb. Dat zal ik jullie en mezelf met de eerste blog post niet aandoen.

Een opsomming van de ideale lengte van de diverse media:

 • Seminar: 18 minuten
 • Tweet: 100 tekens
 • Blogpost 1600 woorden (behalve de eerste dan hè) 😉
 • Titel (metatag): 55 tekens
 • Domeinnaam: 8 tekens
 • E-mail onderwerp 28-39 tekens
 • Google+ titel <60 tekens
 • Facebook post: 40 tekens
 • Titel: 6 woorden

Bovenstaande is uit onderzoek gebleven, maar feit blijft natuurlijk dat je beter een interessante blog post van 400 woorden kunt schrijven i.p.v. een onzin blog post van 1600. Alles valt en staat met de inhoud.

De eerste blog post is een feit. Voor vandaag laat ik het hierbij en de komende weken komen we terug met nieuwe blogs, die je hopelijk kunnen helpen bij het verbeteren van je eigen website zodat je site hoger in google zal komen, of gewoon omdat je het interessant genoeg vindt om te lezen.

Call Now Button